Floresti.

Record mondial in istoria aeronauticii

Record mondial in istoria aeronauticii

Securitatea aeriana, la nivel mondial, a inregistrat un palmares fara precedent in anul 2012 conform statisticilor publicate de Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (AESA). Anul trecut, s-a inregistrat cel mai scazut numar de accidente aviatice din istoria aviatiei moderne, potrivit Aviation Safety Network (ASN).
Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) a anuntat ca anul 2012 s-a incheiat cu cel mai bun indice de siguranta aeriana din istoria aviatiei, conform datelor inregistrate pentru anul trecut, devenind astfel al treilea an consecutiv in care se inregistreaza un record la nivel mondial.
Cu toate acestea, Europa a suferit o inrautatire a indicilor sai de siguranta, cu 2,24 de accidente la un milion de zboruri, fata de 1,68 la un milion de zboruri, in anul 2011.
Totusi, cele mai slabe rezultate le inregistreaza continental Africa, cu 12,9 accidente la un milion de zboruri, ceea ce reprezinta o crestere semnificativa de 8,08 la un milion de zboruri, in anul 2011.
In schimb, America Latina, America de Nord si Orientul Mijlociu, tarile din fosta Uniune Sovietica si Asia au inregistrat o imbunatatire a cifrelor, potrivit IATA. De fapt, in ultimele patru regiuni, in acest an, nu s-au inregistrat accidente cu morti. America Latina a inregistrat 1,37 de accidente la un milion de zboruri, fata de 5,33 de accidente la un milion de zboruri, in anul 2011.
In comparatie cu aceeasi perioada a anului 2011, procentul de accidente la nivel mondial a scazut cu 17% cu o medie, de un accident de orice tip la 5,3 milioane de zboruri, potrivit clarificarilor facute de catre vicepresedintele Sigurantei Operationale al IATA, Gunter Matschnigg, care a subliniat ca "la finele anului 2012, industria aviatiei a oferit un nivel uimitor de siguranta, acesta fiind al treilea an consecutiv in care obtinem un record global".
Potrivit datelor IATA, numarul de accidente inregistrate de companiile aeriene membre ale Asociatiei, care acopera 84% din traficul international, a fost redus cu 45%, de la 1,89 de accidente la un milion de zboruri la 1,03. Pentru prima data de la inceputul industriei, nu a existat nici o pierdere a unui avion fabricat in Occident in randul celor 240 membrii ai sai. Doar cinci avioane au suferit un prejudiciu a carui reparare a depasit costul aeronavei, comparativ cu 11 in anul 2011.
Potrivit Matschnigg, cifrele raportate presupun ca "exista probabilitatea ca o persoana sa fie implicata intr-un accident daca zboara in fiecare zi, 14.000 de zile la rand (timp de peste 38 de ani). Tot acesta a declarat ca in primele unsprezece luni ale anului, doar 15% din totalul accidentelor, care au avut loc, majoritatea pe piste, au implicat decese, comparativ cu 25% in aceeasi perioada a anului 2011; in timp ce numarul de morti a fost de 401 comparativ cu cele 490 din 2011.
Printre categoriile posibile de incidente, Matschnigg a subliniat ca pierderea controlului asupra aeronavei in timpul zborului este cu 19% cauza majora a accidentelor din 2011, urmata de defectiunile mecanice sau a sistemului de aterizare (18%) si a prejudiciului cauzat in timpul aterizarii avionului (16%).
Cu toate ca Uniunea Europeana si statele membre colaboreaza cu autoritatile competente in materie de siguranta aeriana din alte tari, pentru a imbunatati standardele de securitate aeriana in intreaga lume, mai exista inca unele companii aeriene care continua sa opereze zboruri in conditii sub nivelul cerintelor minime de siguranta.
Asadar, chiar daca mai exista companii aeriene cu cerinte minime de siguranta si in ciuda conditiilor meteorologice cu fenomene periculoase, neasteptate si neprielnice zborurilor in deplina securitate, avionul ramane cel mai sigur mijloc de transport.
Comandor(r )
Stefan Popa
Floresti, Cluj

Alte stiri

adauga si tu
Regele si Ostirea!Regele si Ostirea!

In fiecare an, la 25 octombrie, romanii au fericitul prilej de a sarbatori doua evenimente mari:... citeste mai mult

Aurel Vlaicu, eroul aeronauticii romanesti, comemorat la FlorestiAurel Vlaicu, eroul aeronauticii romanesti, comemorat la Floresti

"Eu vreau sa zbor!" Sub acest generic, in data de 25 septembrie, a avut loc o dubla manifestare:... citeste mai mult

Inaltarea sau IspasulInaltarea sau Ispasul

Inaltarea la Ceruri a lui Iisus Hristos este una dintre cele mai vechi si mai mari sarbatori... citeste mai mult

EROULEROUL

Pe 13 iunie Biserica, Armata si alte institutii ale statului comemoreaza, in mod oficial, Ziua... citeste mai mult

toate stirile
FlorestiIntra acum!

Poze din Floresti

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.