Floresti.

Doctore, ce ai de gand?

Doctore, ce ai de gand?
Sorin Oprescu

Februarie se anunta cea mai fierbinte luna din punctul de vedere al dezbaterilor si disputelor politice. Majoritatea formatiunilor politice si-au anuntat tinerea Congreselor politice in aceasta perioada. Motivul esential al Congreselor ar fi desemnarea candidatilor pentru cursa alegerilor prezidentiale.
Timp ar mai fi, dar, cum spune o vorba din popor, numai maine nu-i poimaine. Se fac tatonari, se fac presiuni si chiar demersuri "subterane" asupra oamenilor politici care se bucura, in prezent, de o oarecare incredere in randul cetatenilor, doar, doar va iesi la suprafata omul prezidentiabil al anului 2014.
Din rezultatele recentelor sondaje de opinie privind increderea cetatenilor in liderii politici actuali se detaseaza clar medicul Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, cu 55%. Acesta este secondat de catre premierul Victor Ponta cu 50% si de Crin Antonescu cu 40%.
Independent sau nu
Au trecut aproape cinci ani de cand medicul Sorin Oprescu le-a spus la revedere pesedistilor printr-o demisie de onoare, croindu-si un parcurs politic elogios, in calitate de independent, de invidiat de majoritatea politicienilor.
Cat de independent a fost si este Sorin Oprescu, nimeni nu stie, dar din declaratiile personale, cu diferite ocazii, s-a putut constata ca acesta nu si-a taiat cordonul ombilical de la matca PSD-ului. Nu a ezitat niciodata sa spuna ca are multi prieteni in randul PSD-ului, in special, pe "bunicuta" si pe "dottore".
Tatonari si propuneri
Oricum, un lucru este cert, si anume ca politicianul de succes Sorin Oprescu este ravnit de majoritatea partidelor, in special de catre PSD; chiar domnia sa, pe unul din posturile de televiziune, a declarat ca premierul Victor Ponta a facut mai multe referiri la revenirea in PSD a doctorului.
Nu este exclus ca si alte partide politice sa-i faca propunerea de a candida la alegerile pentru fotoliul de presedinte al Romaniei. Va ceda sau nu doctorul la ispitele partidelor? Ramane de vazut.
Daca doctorul Sorin Oprescu va candida la alegerile prezidentiale din decembrie 2014, atunci candidatul favorit actual va avea mari probleme, pentru ca e foarte putin probabil daca nu imposibil sa-l bata Crin pe Sorin in cadrul alegerilor.
Bucurestean sadea
Este cunoscut sarmul doctorului Sorin Oprescu, dar si aerul de smecheras, descurcaret, pus adesea pe sotii, dar si pe fapte, precum si rostirea in public a unor expresii mai de mahala, precum "Asta sa i-o spui ma-tii, ba!" si multe altele care, din pacate, pe multi romani ii incanta.
Apoi, nenumaratele glume "nesarate" la adresa unora sau altora, precum si modul direct de adresare, fara ocolisuri, fac ca doctorul nostru sa fie declarat drept un interlocutor incomod si chiar de ocolit, altfel risti sa ti-o spuna pe-a buna, cand ti-e lumea mai draga.
Cu toate acestea, Sorin Oprescu e recunoscut ca un om onorabil care isi respecta promisiunile facute, dar cel mai mult nu-i uita pe cei care l-au ajutat in realizarea frumoasei sale cariere politice, cum ar fi cativa lideri politici ai PSD-ului.
Zis si facut
Sunt voci care spun ca Sorin Oprescu este prea mult legat de capitala tarii si ca nu l-ar interesa fotoliul de la Cotroceni decat in extrema urgenta. Intr-adevar, multe din proiectele mari, recente, ale Bucurestiului sunt legate de numele doctorului, dar sunt si unele proiecte in lucru si altele pe biroul primarului general.
In general, politicianul independent Sorin Oprescu a facut ce a promis, nu suta la suta, dar, in orice caz, peste 70%, palmares pe care niciun alt politician nu l-a atins pana in prezent.
In orice caz, orice scenariu politic in lupta prezidentialelor este posibil, chiar si unele surprize, dar daca presedintele tarii va fi desemnat de catre Parlament, asa cum doreste USL, mai mult ca sigur ca viitorul presedinte al Romaniei va fi Crin Antonescu.
Comandor ( r )
Stefan Popa
Floresti, Cluj

Alte stiri

adauga si tu
Regele si Ostirea!Regele si Ostirea!

In fiecare an, la 25 octombrie, romanii au fericitul prilej de a sarbatori doua evenimente mari:... citeste mai mult

Aurel Vlaicu, eroul aeronauticii romanesti, comemorat la FlorestiAurel Vlaicu, eroul aeronauticii romanesti, comemorat la Floresti

"Eu vreau sa zbor!" Sub acest generic, in data de 25 septembrie, a avut loc o dubla manifestare:... citeste mai mult

Inaltarea sau IspasulInaltarea sau Ispasul

Inaltarea la Ceruri a lui Iisus Hristos este una dintre cele mai vechi si mai mari sarbatori... citeste mai mult

EROULEROUL

Pe 13 iunie Biserica, Armata si alte institutii ale statului comemoreaza, in mod oficial, Ziua... citeste mai mult

toate stirile
FlorestiIntra acum!

Poze din Floresti

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.